Chinese tennisster speelt voor slachtoffers coronavirus

Door:
13-02-2020

De Chinese tennisster Wang Qiang speelt de komende weken niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de slachtoffers van het nieuwe coronavirus. De 28-jarige tennisster, nummer 27 van de wereld, doneert tijdens haar komende zes toernooien 1000 Chinese yen (omgerekend zo’n 132 euro) voor iedere game die ze wint.

Wang Qiang doet deze week mee aan het toernooi van Thailand, waar ze na twee gewonnen partijen inmiddels de kwartfinales heeft bereikt. De Chinese won al 24 games. Ze gaat ook geld doneren voor de games die ze wint in Dubai, Qatar, de Fed Cup, Indian Wells en Miami. “China is mijn land. Het zijn zware tijden voor mij en mijn landgenoten”, zegt de tennisster. “Ik wil iedereen steunen, al is het maar in het klein. Wij gaan hier uit komen. Mijn hart is bij alle Chinezen.”

De tennisgemeenschap zette zich onlangs ook al in voor de slachtoffers van de bosbranden in Australië. Voor en tijdens de Australian Open werden miljoenen opgehaald. Tennissers doneerden geld per geslagen ace, per punt of per wedstrijd. Alexander Zverev beloofde zelfs al z’n prijzengeld te doneren als hij het grandslamtoernooi zou winnen, maar de Duitser strandde in de halve finales.

 

BUZZS

 

 

TAGS

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen