Clijsters maakt zich zorgen om collega’s op Australian Open

Door:
16-01-2020

Kim Clijsters maakt zich zorgen over haar collega’s die maandag beginnen aan de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Door de bosbranden is de luchtkwaliteit aanzienlijk verslechterd en deze week ondervinden spelers die deelnemen aan de kwalificaties dat aan den lijve.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Als je niet kunt spelen voor de duur van twee uur – of de mannen zelfs voor vier tot vijf uur – dan kun je het niet negeren”, zei Clijsters vooruitblikkend op het toernooi in Melbourne. Zelf is de Belgische niet van de partij, omdat ze haar comeback heeft uitgesteld tot begin maart.

“Als ik daar was geweest, dan had ik me zeker laten horen. Ik zou met de toernooidirecteuren in gesprek gaan om oplossingen te bedenken”, aldus Clijsters. Het toernooi zei al dat het sluiten van de daken tot de mogelijkheden behoort, maar dat lost het probleem volgens de 36-jarige Belgische niet helemaal op.

“Op het centercourt en op de showbanen is er geen probleem. Je kunt daar het dak sluiten en ventileren. Maar op de buitenbanen is het problematisch. Je kunt niet een heel toernooi spelen op een paar banen met een dak.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD