Contract rugbyer in gevaar na antihomobericht

Door:
11-04-2019

SYDNEY – Rugbyer Israel Folau heeft waarschijnlijk geen contract meer na het plaatsen van een ‘meme’, een afbeelding met tekst, waarin hij zegt dat homoseksuelen “de hel wacht”. De Australische rugbybond wil het contract van de bekendste en bestbetaalde rugbyspeler van het land verscheuren. “Er zijn geen sterke verzachtende omstandigheden om zoiets op sociale media te zetten, het is onze intentie om zijn verbintenis te beëindigen.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het is niet de eerste keer dat de 30-jarige strenggelovige christen negatieve berichten over homo’s op sociale media postte. Vorig jaar liet hij meermaals zijn afkeur blijken over liefde tussen gelijke seksen. Destijds kwam Folau ermee weg. “Als zij niet tot inkeer komen, zullen ze in de hel komen”, schreef de Australische international woensdag.

Folau kan zijn miljoenencontract nog redden door de Australische rugbybond te overtuigen dat er factoren zijn waardoor zijn straf lager zou moeten uitvallen. De pogingen van de bond en zijn club New South Wales Waratahs om in contact te komen met de rugbyer zijn tot nu toe echter vruchteloos gebleken.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD