DANNY BLIND ZIT OP DE WIP

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Een van de meest sympathieke kerels in voetballand is Danny Blind. Zonder kapsones, zonder egoïsme, zonder sterallures. Danny is Danny. Maar Danny zit na de dramatische wedstrijd tegen Bulgarije op de wip. Barbertje moet hangen.

Hij zette Matthijs de Ligt, een jongen van 17, als centrale verdediger in. Dat ging hartstikke fout. Waarom liet Danny dit grote talent eigenlijk debuteren na een handjevol wedstrijden op het allerhoogste niveau? Alle vedetten in het team lieten het koppie hangen. Ze leverden een wanprestatie. Oranje onwaardig. Het beste elftal sinds jaren staat op de mat en het gaat toch verschrikkelijk fout.

Bokser

Als een bokser die in de ringen hing, zo stond Danny Blind na de wedstrijd de pers te woord. Hij stapt niet uit zichzelf op. Maar het zwaard van Damocles hangt sinds het debacle van Sofia boven zijn hoofd. De KNVB-top zou vandaag al bijeenkomen voor spoedoverleg. De fans hebben er ook genoeg van. Na het gemiste EK in Frankrijk gaat het WK in Rusland ook aan hun neus voorbij.

De voetbalwetten zeggen dat het over en uit is voor Blind. Zijn krediet is op. Maar wat vindt u? Mag Blind blijven? Of kan Frank de Boer aan de slag?

En misschien is Danny zelf ook wel opgelucht als hij uit zijn lijden wordt verlost. Alles meegemaakt en dan door de zijdeur af. Machteloos, gedesillusioneerd, gewogen en te licht bevonden? Praat mee.

 

Tags

DANNY BLINDKNVB

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck