Dartster Sherrock gekroond tot koningin van Alexandra Palace

“Alexandra Palace heeft eindelijk een koningin”. De Britse media schrijven uitgebreid over de historische prestatie van de 25-jarige Engelse dartster Fallon Sherrock. Zij was dinsdag de eerste vrouw ooit die een man versloeg bij het wereldkampioenschap darts.

Zo koel als ze tijdens de wedstrijd optrad, zo emotioneel was ze na afloop. Zowel op het podium als tijdens interviews kon ze haar tranen nauwelijks bedwingen. Ze was woensdag alweer vroeg op om haar verhaal te doen bij de ontbijtprogramma’s op televisie. “Ik heb bewezen dat we niet alleen tegen de mannen kunnen spelen, maar ook dat we ze kunnen verslaan,” zei Sherrock.

Tijdens de wedstrijd dinsdagavond kreeg ze de ruim 2000 aanwezigen in de zaal al snel op de hand. Gesteund door het luidruchtige publiek, dat niet altijd even sportief richting haar tegenstander reageerde, boekte ze een historische 3-2-zege op haar landgenoot Ted Evetts. Ze gooide tijdens de wedstrijd een gemiddelde van 95 en scoorde drie keer een 180.

In 2001 deed voor het eerst een vrouw mee aan het WK darts, maar tot nu toe wist geen van de vrouwen de eerste ronde te overleven. Zondag al was de Japanse Mikuru Suzuki al dicht bij de primeur, maar ze verloor uiteindelijk met 3-2 in sets van James Richardson.

Sherrock, 320e op de wereldranglijst, komt zaterdag in actie in de tweede ronde. Ze moet het dan opnemen tegen de Oostenrijker Mensur Suljovic, de nummer 14 van de wereld.

 

BUZZS