De fijnste herfstfilms

Herfstfilms
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De regen beukt tegen de ramen, maar geen nood: er zijn talloze nieuwe films in de bioscoop en op dvd uitgekomen. Heerlijk voor herfstige momenten.


 

Meesterspion

Tim (11) verhuist met zijn ouders en zusje naar een hotel aan de kust. Daar ontmoet hij Simon, die net is ontwaakt uit het jaar 1973 en moet wennen aan de nieuwe tijd. Als ex-spion moet Simon een oude moordzaak oplossen. Spannende familiefilm met  Cynthia Abma, Beau Schneider en Bianca Krijgsman.


 

Peter en de draak

Fantasy-film met Robert Redford over weesjongetje Peter (10) die met zijn vriend Elliott, een draak, in het bos woont. Hun leven verandert als ze ontdekt worden door boswachter Grace…


 

Tonio

Op 23 mei 2010 wordt de 21-jarige Tonio van der Heijden door een auto geschept, waarna hij in het ziekenhuis overlijdt. Het leven van zijn ouders, die hun enige zoon verliezen, verandert drastisch. Zijn overlijden laat een fantoompijn bij hen achter doordat ze in alles om hen heen en in henzelf aan hem herinnerd worden. Waargebeurd drama met Pierre Bokma en Rifka Lodeizen.


 

Nine Lives

Miljardair Tom Brand (Kevin Spacey) is druk met de bouw van de grootste wolkenkrabber ooit op het noordelijk halfrond. Daardoor raakt hij vervreemd van z’n familie, echtgenote Lara en dochter Rebecca. Op weg naar de verjaardag van zijn dochter krijgt Tom een ongeluk. Wanneer hij hierna ontwaakt, blijkt hij gevangen te zitten in het lichaam van een kat. Met dit nieuwe perspectief begint Tom op een heel andere manier naar z’n familie en leven te kijken.


 

Bridget Jones’s Baby

Als we Bridget weer ontmoeten, is het uit met Mark Darcy (Colin Firth). Ze is in de 40 en wil zich concentreren op haar baan als nieuwsproducent. Alles lijkt onder controle, maar dan ontmoet ze de knappe Amerikaan Jack (Patrick Dempsey). Als Bridget vervolgens zwanger blijkt te zijn, weet ze niet zeker wie de vader is. Met Renée Zellweger in opnieuw een hilarische hoofdrol.


 

Een echte Vermeer

De jonge en getalenteerde Han van Meegeren is in de jaren ’20 van de vorige eeuw een rebel binnen de Amsterdamse kunstscène. Hij schildert in de stijl van zijn idolen Rembrandt en Vermeer; critici vinden hem een na-aper. Om een punt te maken schildert Han een Vermeer na, die hij probeert te verkopen als een echte. En dat werkt. In plaats van de waarheid te vertellen, blijft hij geld verdienen met zijn vervalsingen. Met o.a. Jeroen Spitzenberger, Roeland Fernhout en Porgy Franssen.


 

The Nice Guys

Los Angeles, 1977: privédetective Holland March (Ryan Gosling) vormt met tegenzin een koppel met krachtpatser Jackson Healy (Russell Crowe) om een vermissingszaak op te lossen. Wanneer ze een verband vinden tussen een vermist meisje en de dood van pornoster Misty Mountains, komt een complot aan het licht dat reikt tot in de machtigste kringen.


 

Sully

Op 15 januari 2009 landde gezagvoerder Sullenberger zijn vliegtuig op de Hudsonrivier in New York, waarmee hij de levens van 155 mensen aan boord redde. Waar ‘Sullyʼ geprezen werd om zijn prestatie, ontvouwde zich op de achtergrond echter een onderzoek dat zijn reputatie en carrière dreigde te verwoesten. Een film van regisseur Clint Eastwood, met in de hoofdrol Tom Hanks.


 

Hart Beat

Een lichtvoetige Nederlandse film over de schuchtere scholiere Zoë (Vajèn van den Bosch) die sinds het vertrek van haar vader de gitaar niet meer heeft aangeraakt. Als zij op de fiets wordt aangereden door de tourbus van superster Mik (Rein van Duivenboden) springt er een vonk over.


 

Elle

Paul Verhoevens geprezen Elle draait om Michèle, hoofd van een toonaangevend videogamebedrijf. Als ze in haar huis wordt aangevallen en verkracht door een onbekende man, verandert haar leven drastisch. Ze besluit zelf achter de dader aan te gaan en belandt in een spannend kat-en-muis-spel.


Tekst: Fred IJzerman

Tags

BIANCA KRIJGSMANBIOSCOOPBRIDGET JONES'S BABYCLINT EASTWOODCOLIN FIRTHDAN BROWNELLEFILMKEVIN SPACEYPAUL VERHOEVEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie