De Jong kampioen van Australië met Sydney

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

PERTH – Siem de Jong heeft weer een landstitel gepakt. De 30-jarige middenvelder veroverde zondag met Sydney FC het kampioenschap in Australië door de finale van de A-League tegen Perth Glory via strafschoppen te winnen. Reza Ghoochannejhad, oud-speler van onder meer sc Heerenveen, Go Ahead Eagles en SC Cambuur, schoot de winnende penalty binnen.

De Jong was toen al gewisseld. De blessuregevoelige huurling van Ajax ging in de 78e minuut naar de kant. De Iraanse spits Ghoochannejhad kwam in de verlenging binnen de lijnen bij Sydney FC. Ook hij kon de wedstrijd echter niet openbreken. Na 120 minuten zonder doelpunten (0-0) moesten strafschoppen de beslissing brengen. Na twee missers van Perth Glory bezorgde Ghoochannejhad zijn club de vierde landstitel.

Voor De Jong kwam het aantal landstitels daarmee op vijf. Met Ajax pakte hij in 2011, 2012, 2013 en 2014 vier keer op rij het kampioenschap. De zesvoudig international keert nu in principe terug naar Amsterdam, waar hij nog tot medio volgend jaar onder contract staat. De Jong lijkt mede vanwege zijn blessuregevoeligheid echter geen uitzicht te hebben op speeltijd.