De koning van Op1 heet Jeroen Pauw, de rest speelt in de Keuken Kampioen Divisie

Jeroen Pauw
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De laatste weken bewijzen het keer op keer. Je bent geboren als talkshow-host of je bent het niet. Wat we dagelijks van de zo bejubelde Publieke Omroep bij Op1 krijgen voorgeschoteld, is kromme tenen werk. Met Dijkstra, Van den Brink, Ostiana, Ekiz, Schimmelpenninck etc. is het keer op keer schipperen. Ook van M (‘Let’s Start the Show’) in de vooravond krijg je spontaan jeuk onderaan je rug als je aan DWDD verslaafd bent.

Tweede garnituur

De fraaie kijkcijfers van Op1 en M kunnen niet verbloemen dat de oplossing van de NPO om ons uit de tweede garnituur te serveren na het vertrek van Matthijs, Jeroen en Eva om te huilen is. De miljoenen kijkers ten spijt (‘je moet wat in de coronacrisis en je tv staat toch aan’) keer op keer ontbeert Op 1 journalistieke scherpte.

Alleen heuse anchors zijn voorbestemd om plaats te nemen op de troon van de nationale televisie.

Ratjetoe

Wat we dagelijks zien is een ratjetoe van half open vragen en met gasten, die er tientallen keren hebben gezeten, onder wie griepdeskundige Osterhuis. Bij ons thuis noemen ze Op1 inmiddels Ab1. Alleen Charles Groenhuijsen haalt met zijn enorme staat van dienst het vereiste niveau.

Met de wekelijkse terugkeer van Jeroen Pauw op zondagavond wordt eens te meer transparant dat de anderen de stoel van de meester slechts warm houden. Pauw speelt Champions Leaque en de rest wacht op promotie uit de Keuken Kampioen-divisie.

Het is een ongelijke strijd.

Niet voor niets weet Beau van Erven Dorens bij RTL veel kijkers te lokken als opvolger van Eva. Hij is zichzelf. Voor talkshowhost kun je niet doorstuderen.

Tags

BEAU VAN ERVEN DORENSCHARLES GROENHUIJSENJEROEN PAUWM.MARGRIET VAN DER LINDENMATTHIJS VAN NIEUWKERKOP1SANDER SCHIMMELPENNINCK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie