De Telegraaf meest uitgesproken op de voorpagina

Krantenkoppen Peter R de vries
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De Telegraaf, de krant waar Peter R. de Vries zijn journalistieke loopbaan startte op de Haagse redactie, heeft de gehele voorpagina ingeruimd voor de vermoorde misdaadverslaggever. De tekst ‘Rust zacht dappere Peter’ begeleidt de foto waarop De Vries is te zien die recht in de camera kijkt. De achtergrond is zwart.

Alleen op de bodem van de pagina staat nog een strook over het rampgebied Limburg. De chaos door corona in de reiswereld blijft onbesproken.

Het tekent momenteel de sfeer in ons land, waar iedereen geschokt is over de dood van de journalist. De aangepaste uitzendingen op donderdagavond van RTL Boulevard, Op1, Shownieuws trokken miljoenen kijkers. Er werd uitgebreid stil gestaan bij het leven en het werk van de Vries.

De Telegraaf is daarmee het meest uitgesproken. De Volkskrant brengt een voorpagina waar De Vries bijna onherkenbaar is. Er ligt een schaduw over zijn rechteroog. Maar ook hier kijkt De Vries zeer indringend recht in de camera. ‘Onvermoeibaar strijder voor gerechtigheid”, is de tekst die in de foto is geplaatst.

Het AD ruimt, evenals De Volkskrant, niet gehele voorpagina in voor de foto van De Vries. De redactie gebruikt de reactie van de directe familie van De Vries: ,,Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen. Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging. We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar”.

LEES OOK:

Indrukwekkend In Memoriam Peter R. de Vries: ‘Bij de dood van Peter R.: ‘Hij had het patent op rechtvaardigheid’

Tags

ADDE TELEGRAAFDE VOLKSKRANTNRCOP1PETER R. DE VRIESRTL BOULEVARD

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck