Dennis Schouten uit competitie Televizier gezet

Dennis Schouten uit Televizier competitie gezet
Door: Charlotte Wijnen
17-08-2021

Dennis Schouten is gediskwalificeerd door de Televizier. RoddelPraat, het programma dat hij samen met Jan Roos presenteert, zou te beledigend zijn. Op het allerlaatste moment zet de organisatie RoddelPraat uit de competitie voor de Televizier-Ster Online-videoserie.

‘RoddelPraat te beledigend’

Dat heeft de hoofdredacteur van Televizier de twee heren vanochtend laten weten via een e-mail. ,,We vinden dat het programma RoddelPraat (kwetsbare) groepen en personen in de samenleving consequent in een hoek zet en beledigt. Daarom zijn wij van mening dat een dergelijke serie niet moet meedingen naar een prijs als deze”, luidt de e-mail.

Dennis en Jan zijn woest. ,,We mochten eerder al niet meedoen omdat de jury ons niet leuk vond. Dat is me nogal wat met een publieksprijs”, aldus Jan op Instagram.

Zomaar eruit gegooid

Eigenlijk stond RoddelPraat al niet in de door Televizier opgestelde lijst, maar kijkers stemde alsnog op het programma en RoddelPraat wist het te schoppen tot de twintig winnaars van de kwalificatieronde.

Maar blijkbaar wil Televizier niet dat de twee heren er met de winst vandoor gaan. Op de dag dat de stembus opengaat, worden de twee alsnog gediskwalificeerd. ,,Heel Nederland stemt op je en dan bedenken wat bobo’s in Amsterdam dat je niet mee mag doen”, aldus een boze Dennis. ,,We hebben een van de populairste online-programma’s weten te maken. We waren gewoon kanshebber om te winnen. En dan word je er op deze manier zomaar eruit gegooid.”

Meer DenD