Depay en Tete krijgen Garcia als trainer bij Lyon

Door:
14-10-2019

Enkele maanden na zijn vertrek bij Olympique Marseille staat Rudi Garcia voor een terugkeer in de Franse voetbalwereld. Volgens de sportkrant l’Equipe wordt Garcia de nieuwe trainer van Olympique Lyon, de club van de Nederlandse internationals Memphis Depay en Kenny Tete. De 55-jarige Fransman moet daar de ontslagen Sylvinho gaan vervangen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De Braziliaan werd vorige week ontslagen vanwege de slechte resultaten van Lyon in de Franse competitie. Lyon begon het seizoen met twee royale overwinningen, maar daarna volgden louter nederlagen en remises. Met negen punten uit negen duels staat de nummer 3 van vorig seizoen op de veertiende plaats. Het kostte Sylvinho, die in de zomer zonder al te veel trainerservaring door zijn landgenoot Juninho werd aangesteld als opvolger van Bruno Génésio, zijn baan.

Garcia stapte na het afgelopen seizoen op bij Marseille, de club van Kevin Strootman. Marseille greep naast een ticket voor de Champions League. Garcia werkte eerder bij onder meer Dijon, Lille en AS Roma. Hij leidde Lille in 2011 naar de Franse titel en hij haalde vorig jaar met Marseille de finale van de Europa League, waarin Atlético Madrid te sterk bleek.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD