Derksen duidelijk in monoloog

||
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lies Jansen

Johan Derksen heeft zich ‘wederom‘ flink uitgelaten in Veronica Inside. Volgens de 71-jarige sportjournalist is Nederland hard op weg om te veranderen in ‘één groot trutland’. De aanleiding van zijn minutenlange monoloog is een onderzoek van Veronica Magazine. Zo blijkt dat 43 procent van de kijkers de grappen in Veronica Inside te ver vindt gaan.  

Grap

,,Ik maak een grapje over Akwasi”, vertelt Derksen. Hij vervolgt: ,,Iedereen wist dat dat een grapje was. Het was nog niet eens zo’n slecht grapje. Maar het was een grapje. Dan komt de afdeling voorlichting van Talpa: ‘Paniek, paniek!’ Want er komen boze telefoontjes uit het land. Ze maken een persbericht waarin ze zeggen afstand te nemen van alles wat met racisme te maken heeft. Nou, wij ook! Dat hebben we wel honderd keer aan tafel gezegd!”

‘Dan moeten ze aangifte doen’

Derksen maakt duidelijk dat enkele ‘klootzakken’ zitten te wachten op een verspreking of grapje dat verkeerd valt. Zo kan er vervolgens direct een etiket op geplakt worden. ,,Het trieste is dat serieuze media het overnemen, want dan is het in de krant al ‘een racistische opmerking’. Ik wil niet door een of andere hansworst uit het land voor racist uitgemaakt worden. Dan moeten ze aangifte doen bij de politie en dan gaat de rechter bepalen of ik een racist ben”, aldus Derksen.

‘Ik ben onaantastbaar’

Ook is Derksen van mening dat Talpa achter zijn mensen moet staan. Verder kan het de sportjournalist weinig schelen: ,,Ik ben 71 jaar, ik heb mijn hele leven een grote muil gehad. Ik ben onaantastbaar, maar als meneer De Mol het te gek vindt worden, stuurt ’ie me weg, geef ik jullie een hand en dan ga ik zingend terug naar Drenthe. Ze kunnen van mij allemaal barsten! Ik blijf gewoon zeggen wat ik ervan vind. De consequenties aanvaard ik graag.”

Tags

DerksenGeneeJohanJohan DerksenVeronicaVeronica InsideVeronica MagazineVIWilfredWilfred Genee

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie