Déze BN’er ging het beste om met imagoschade

Imagoschade experts
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Nikola van Krieken

2022 was overduidelijk het jaar van grensoverschrijdend gedrag. Een flink aantal bekende Nederlanders heeft daardoor imagoschade opgelopen: Marco Borsato, Ali B, Jeroen Rietbergen Glennis Grace, Lil Kleine, enzovoorts. Maar wie ging er eigenlijk het beste mee om?

Een imago- en een reputatiedeskundige vertellen aan het ANP hoe publieke figuren het best kunnen omgaan met dergelijke beschuldigingen. En of er nog een weg terug is.

Steeds meer onder vuur

Paul Stamsnijder, oprichter van Reputatiegroep in Utrecht, ziet dat BN’ers ‘steeds meer onder vuur liggen’. “Dat betekent is dat ze nog zorgvuldiger en beter moeten nadenken over hoe zij omgaan met hun reputatie. Roem moet je kunnen dragen. Een goede reputatie moet je verdienen, en dan moet je doen wat je zegt en zeggen wat je doet. Walk your talk dus”, zegt Stamsnijder.

Slecht aangepakt

Imagodeskundige Zabeth van Veen vindt dat artiesten als Glennis Grace en Lil Kleine, die beide onder vuur lagen vanwege mishandeling, hun imagocrisis slecht hebben aangepakt. In het geval van Grace vindt Van Veen het niet slim dat zij heeft ontkend. “Er waren beelden van de mishandeling en beelden doen veel. Mensen geloven eerder wat ze zien dan wat ze horen.”

Ook in het geval van Lil Kleine, tegen wie er momenteel nog een onderzoek loopt, helpt het volgens Van Veen niet mee dat er beelden van de mishandeling zijn. “Ook de excuusvideo die hij maakte kwam niet oprecht over. Het is ook vaag waar hij spijt van heeft: heeft hij spijt van iemand slaan, of dat het hem zijn carrière kost?”, aldus Van Veen.

“Hij was de enige die ik meteen geloofde”

Van alle bekende Nederlanders heeft Danny de Munk volgens Van Veen zijn imagocrisis het beste aangepakt. “Hij was de enige die ik meteen geloofde. Hij was direct duidelijk in zijn reactie, hij dacht meteen aan z’n kinderen, hij gaf meteen toe dat er wel gekust was.”  

“De spijtbetuiging was vanuit z’n hart. Van alle BN’ers heeft hij het dit jaar het best aangepakt.” Daar sluit Stamsnijder zich bij aan.

Tags

2022DANNY DE MUNKGRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAGIMAGOSCHADE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck