Diederik: ‘Ik blowde heel veel’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Succes en bekendheid kunnen leuk zijn, maar veel BN’ers ervaren het ook als zwaar. Je wordt altijd herkend en mensen hebben hoge verwachtingen van je. Diederik Ebbinge, meester Anton in De Luizenmoeder, weet precies hoe het voelt als succes spanningen veroorzaakt.

Burn-out

Diederik werd in Nederland bekend als lid van cabaretgroep De Vliegende Panters. Zijn droom kwam uit, maar hij wist niet dat bekendheid zo zwaar kan zijn. In Volkskrant Magazine vertelt hij welke invloed zijn baan heeft op zijn vrouw en twee kinderen. ,,Het is ook wel eens moeilijk geweest”, zegt Diederik. ,,Een jaar of vijf geleden kwam ik in een enorme burn-out terecht. Voor die tijd was ik een tijd vrij onmogelijk.” Daarmee doelt de acteur op het gebruik van softdrugs. ,,Ik blowde heel veel. Inmiddels zie ik dat dat voor mij de enige manier was om te ontspannen, maar ik leefde daardoor dus chronisch onder een deken.”

Op een gegeven moment was zijn vrouw Roosmarijn het zat, en toen pas begon Diederik in te zien dat het moest veranderen. Anders zou hij zijn gezin kwijtraken. ,,Dus toen heb ik een grote omslag gemaakt. En sindsdien is het weer fantastisch tussen ons.”

Momenteel zien miljoenen Nederlanders hem weer iedere week als meester Anton in De Luizenmoeder, maar hij weet zeker dat dit het laatste seizoen is. ,,Om nog een keer drie maanden met een snor en een permanent rond te gaan lopen, daar heb ik gewoon geen zin meer in.”

Tags

DE LUIZENMOEDERDIEDERIK EBBINGEDRUGSGEZINSTONEDVERSLAVINGVROUW

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck