Dierentolk Leoniek ’temt’ schildpadjes Barend en Shelly

Dierentolk Leoniek helpt schildpadden
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Mirre riep mijn hulp in omdat ze wilde weten wat haar schildpadjes Barend en Shelly over háár, hun verblijf en lichamelijke staat konden vertellen. Barend knuffelt graag en Shelly is bang. 

Ik ‘luister’ als dierentolk naar dieren. Schildpad Barend was er als de kippen bij om het hoogste woord te doen. Zijn voorkeuren: een zacht dekentje, langzaam en zachtjes zijn schildje aaien, tv-kijken (met name natuurprogramma’s). Ook geluiden van de natuur hoort hij graag: kabbelende beekjes en fluitende vogeltjes. Shelly was terughoudend.

Haar boodschap: ik ben niet zo’n held. Verder wil ze een plekje om zich terug te kunnen trekken, en klassieke muziek. Mirre viel van de ene verbazing in de andere van mijn bevindingen. Ze speelt klassiek piano en had soms het idee dat de schildpadjes daar naar luisterden.

Barend vindt het heerlijk om op haar fleece sweatshirt te klimmen en kijkt dan samen met haar tv. Ze aait hem zachtjes over zijn schildje, hij kan urenlang genieten. Shelly had een tunneltje waar ze in en op kon zitten maar Mirre had net de terrariumindeling veranderd en in het nieuwe tunneltje pasten ze met zijn tweeën.

Een paar dagen later ontving ik een bericht van Mirre. „Ik weet niet wat je hebt gedaan. Maar Shelly heeft vandaag uit mijn hand gegeten en ik kon haar zo oppakken en aaien zonder dat ze van angst plaste!”

[email protected]

Tags

DIERENDIERENTOLKLEONIEK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck