Discuswerper Ståhl mijmert over eigen eiland

Door:
06-05-2019

TURKU – De organisatie van de Paavo Nurmi Games lokt dit jaar ook discuswerpers met een eiland in de archipel van Turku als prijs voor de verste afstand ooit in Finland. Voor de speerwerpers lag die bonus vorig jaar al in het verschiet. Toen bleef de bijzondere prijs echter buiten bereik van de atleten.

Om eigenaar te worden van een van de 20.000 onbewoonde eilandjes voor de kust van de Finse stad Turku moet een deelnemer de discus tijdens de atletiekwedstrijd op 11 juni verder werpen dan 70,98 meter. Die afstand staat sinds 1980 op naam van de Amerikaan Mac Wilkins. De olympisch kampioen van Montreal 1976 kwam tot die prestatie in Helsinki. De Fin Aki Parviainen heeft het Fins record met de speer in handen. Hij kwam in 1999 in Kuortane tot 93,09 meter.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De Zweedse discuswerper Daniel Ståhl heeft zich al gemeld voor de Paavo Nurmi Games. Hij heeft met 70,56 meter de beste wereldjaarprestatie geleverd en zou die 70,98 wel eens kunnen verbeteren. ”Ik hou van vissen en het lijkt me fantastisch om vanuit de sauna zo de zee in te springen. Die sauna moet wel groot genoeg zijn om familie en vrienden te kunnen uitnodigen”, mijmerde Ståhl al over zijn mogelijk toekomstige bezit.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD