‘Dit verdient Max Verstappen’

Max Verstappen
Door: DitjesenDatjes
12-08-2020

Max Verstappen heeft afgelopen zondag bewezen dat hij nog steeds de snelste kan zijn. De top-coureur zal de komende drie jaar nog racen voor Red Bulls Racing. Dat zorgt niet alleen voor volle tribunes, maar ook voor een volle bankrekening van Max.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Bonussen

De Daily Mirorr heeft berekend dat Max in 2019 zo’n 11.5 miljoen euro verdiende. Daar komt nog een bonus van 44.000 euro bovenop voor elk wedstrijdpunt dat hij binnensleept. En dat tikt behoorlijk aan. Vorig seizoen verdiende de Limburger 278 punten. Dat zou ongeveer 12 miljoen euro zijn! Als Max écht goed weet te presteren en een race wint, wat vorig seizoen drie keer gebeurde, krijgt hij nog een bonus van 223.000 euro!

Opslag

Voor Max was 2019 een financieel goed jaar, maar het ziet ernaar uit dat 2020 nóg beter wordt. Hij heeft namelijk een nieuw contract getekend bij Red Bull voor drie jaar, en daar hoort natuurlijk loonsverhoging bij. La Gazzetta Dello Sport weet dat Max 36 miljoen euro gaat verdienen! Het is onduidelijk of daar de eerder genoemde bonussen in zitten, of dat die er nog eens bovenop komen. Het blijft hoe dan ook een gigantisch bedrag.

Meer DenD