Doelman Vonk gaat Ajax in China helpen

Door:
09-07-2020

Hans Vonk keert terug bij Ajax. De oud-doelman gaat aan de slag bij de Ajax Coaching Academy. Zijn eerste klus ligt bij het Chinese Guangzhou R&F, de partnerclub van de club uit Amsterdam in China.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Het traject China is voor mij nog onbekend, dus spannend”, zegt Vonk op de website van Ajax. “Het project loopt inmiddels een paar jaar en het doel is om de twee academy-programma’s in Guangzhou en Meizhou dichter bij elkaar te brengen.”

Vonk kijkt uit naar een nieuw avontuur na zijn werkzaamheden bij Ajax Cape Town. Hij keepte van 2004 tot 2006 voor Ajax en kwam in 2008 een half jaar terug. Zijn verdere loopbaan bracht hij door bij sc Heerenveen en Ajax Cape Town.

“Dat ik nu zelf niet meer onder de lat sta, is prima”, zegt de 50-jarige Vonk. “Die periode heb ik inmiddels wel afgesloten. Al ben ik nog wel fit genoeg om af en toe mee te trainen. Dat deed ik in Kaapstad ook af en toe, maar vaak kwam ik er een dag later achter dat ik dat niet te vaak meer moet doen. Niets is mooier dan zelf spelen, maar ik ben inmiddels wel zo ver dat dat niet meer gaat. Een rol van manager of adviseur ligt mij wel. Ik heb nooit de ambitie gehad om voetbal- of keeperstrainer te worden. Ik wil liever in het management actief blijven. Vooral omdat ik de laatste jaren merkte dat de vraag naar voetbalkennis enorm groot is. Ik zie het ook als mijn persoonlijke missie om mensen wereldwijd door middel van kennis te helpen en te inspireren.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD