Drama voor boer Jan. Zorgboerderij per direct gesloten

BZV boer Jan
Door: DitjesenDatjes
25-03-2020

De coronacrisis heeft op heel veel Nederlanders een grote impact. Ook de boeren uit Boer zoekt Vrouw zullen hun inkomen zien dalen of andere gevolgen merken. De moeder van boer Jan laat weten dat hun zorgboerderij door het virus per direct gesloten is.

‘Het is niet leuk’

Dagelijks ontving Jan twaalf cliënten op zijn zorgboerderij. Samen met hen verzorgde hij de dieren en onderhield hij de boerderij. Die mensen kunnen door een handicap niet goed meedraaien in de maatschappij, maar voor boer Jan en zijn ouders zijn ze erg belangrijk. Dat zij er nu niet meer zijn is dan ook een groot gemis. Zeker nu het lente wordt en er steeds meer werk op de boerderij komt. ,,We zitten op dit moment midden in in de lammerentijd, die tot ongeveer april loopt”, zegt de moeder van Jan, Mariët, tegen weekblad Story. ,,We zijn nu alles aan het klaarmaken. Cliënten mogen we voorlopig niet meer ontvangen. Dat is heel jammer. Het is niet leuk, maar we redden ons wel.”

Veel meer werk

Het is voor Jan te hopen dat het programma Boer zoekt Vrouw ervoor heeft gezorgd dat hij een relatie kreeg. Extra handen kan hij in deze tijd goed gebruiken want zijn moeder vertelt dat in het voorjaar er vijftig procent meer werk is dan normaal.

Meer DenD