Dramatisch nieuw bewijs in Madeleine McCann zaak

Madeleine McCann
Door: Lola van Leeuwen
13-05-2021

De agenten van de Madeleine McCaan zaak hebben dramatisch nieuw bewijs gekregen tegen hoofdverdachte Christian B. De kans is groot dat hij de moordenaar is van het Britse meisje.

De veroordeelde verkrachter Christian B (44) die in Duitsland gevangen zat, werd in juni door de autoriteiten geïdentificeerd als dé man die verantwoordelijk was voor Madeleine’s ontvoering.

Nieuw bewijs

In een gesprek met The Sun dinsdagavond zei Duitse aanklager Hans Christian Wolters over de doorbraak: ,,We hebben nieuw bewijs verzameld dat bijdraagt ​​aan de zaak die we opbouwen tegen onze hoofdverdachte.”

,,We zijn nog bezig met het opbouwen van de zaak en in de toekomst zullen we de details delen met de verdachte en zijn advocaat. Maar dit is nog niet het juiste moment.” aldus de aanklager.

Concreet

,,Ik kan het soort bewijs dat we hebben gekregen niet onthullen, het is niet forensisch, dat kan ik je wel zeggen, maar het is nieuw indirect bewijs dat alles toevoegt aan de werktheorie dat hij de verantwoordelijke man is.” onthult Wolters. De Duitse politie heeft gezegd wél “concreet bewijs” te hebben dat Christian B Madeleine heeft vermoord.

Madeleine was drie jaar oud toen ze verdween uit het vakantieappartement in de Algarve. Hier verbleef ze in 2007 samen met haar ouders Kate en Gerry.

Heilig overtuigd

,,We hebben er altijd op aangedrongen dat de man die we als hoofdverdachte hebben geïdentificeerd, de man is waarvan we denken dat hij de misdaad heeft begaan en we zoeken niemand anders. Ik ben optimistisch dat we deze zaak zullen oplossen.” zegt Wolters overtuigd.

Christian B zit zeven jaar vast voor de verkrachting van een 72-jarige Amerikaanse vrouw in Praia da Luz in 2005, twee jaar voordat Madeleine verdween.

Meer DenD