Drie beste tienkampers ter wereld strijden in eigen achtertuin

Door:
04-06-2020

De drie beste tienkampers van de wereld werken in hun eigen achtertuin een driekamp af die live wordt uitgezonden op het YouTube-kanaal van World Athletics. Het zijn niet de minsten, namelijk de Franse wereldrecordhouder Kevin Mayer, de Duitse wereldkampioen Niklas Kaul en de Est Maicel Uibo. De driestrijd is gepland voor zondag 7 juni tussen 17.00 en 18.00 uur.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Mayer komt in actie in zijn trainingsbasis in Montpellier, Kaul werkt de driekamp af in Mainz en Uibo bevindt zich in het Amerikaanse Clermont. Het trio begint met polsstokhoogspringen; in tien minuten zo vaak mogelijk over 4,00 meter springen. Daarna volgt een sessie kogelstoten; in tien minuten de 7,26 kilo zware kogel zo vaak mogelijk voorbij de 12 meter stoten. De tienkampers sluiten af met een shuttlerun; in vijf minuten zo vaak mogelijk heen en weer tussen twee pylonnen die op 20 meter afstand van elkaar staan.

“Best een pittige uitdaging, want we zijn niet zo gewend aan duursport en daar heeft dit wat van weg. Tienkampers zijn toch meer sprinters”, zei Mayer in een vooruitblik. “Ik heb zoiets als dit nog nooit gedaan, maar weet nu al dat het zwaar wordt.”

In mei waren er al twee achtertuinwedstrijden tussen polstokhoogspringers die World Athletics live uitzond op internet.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD