Drie verschillende gele truien in Tour de France

Door:
20-07-2020

Kledingleverancier Le Coq Sportif heeft drie gele truien ontworpen voor de komende Tour de France. De winnaar van de eerste etappe op 29 augustus in Nice ontvangt een gele trui met daarop een doorzichtige afbeelding van het Place Masséna, een historisch plein in de Franse stad. Ook tijdens de derde etappe, die start in Nice, rijdt de leider in het algemeen klassement in een gele trui met die beeltenis.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In de vierde tot en met de twintigste etappe staat op de leiderstrui een typische Tour-afbeelding, van renners fietsend over de Franse wegen. Na drie weken koersen ontvangt de winnaar van de Franse etappekoers op 20 september op de Champs-Élysées in Parijs een gele trui met een afbeelding van de Arc de Triomphe.

Vorig jaar ontwierp Le Coq Sportif voor iedere rit een aparte gele trui. Dat was om de 100e verjaardag van het meest bekende wielershirt te vieren. Sinds 1919 rijdt de leider in het klassement in het geel. De Tourorganisatie besloot in overleg met de kledingleverancier om dit jaar weer diverse tricots te maken, maar dan niet voor iedere rit een aparte.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD