Ons droomhuis staat in de Limousin (Frankrijk)

Door: DitjesDatjes
23-02-2018

Midden in de overdadige groene heuvels van de Limousin, in Belleix, ligt in alle rust het stationnetje ‘Gare Blond Berneuil’. In 2001 vonden wij, Wendy en Hans Schimmel, dit rustieke plekje en werden er op slag verliefd op. Sindsdien is het ons vakantiehuis.  

Tekst gaat verder onder advertentie
   

 Onze vakanties op het Franse ‘platteland’ bevielen zo goed, dat we in 2007, met onze kinderen Madelief en Berend, definitief naar dit stukje Frankrijk zijn verhuisd. Het stationnetje werd een familie-gîte met een riant privé-zwembad en wij wonen sindsdien in een verbouwde boerderij, iets verderop. Gedurende deze periode zijn wij gevolgd door een tv-ploeg van het programma ‘Ik Vertrek’.  

De Limousin, boordevol geschiedenis, van het stenen tijdperk met hunebedden, tot aan het nabije verleden met het martelaarsdorpje Oradour sur Glane, is dé plek om te wandelen of te fietsen over verstilde schilderachtige paden. Breng een bezoek aan het meer van
St. Pardoux, een boomklimpark of de vélorail. Vergeet ook de (rommel)marktjes niet.  

De ambiance van ‘La Gare’ met authentieke details, zoals het loket, de kofferbalie en het comfort van nu, zorgt het voor een onvergetelijk verblijf in Gare Blond Berneuil. Hoeveel mensen kunnen er nu daadwerkelijk zeggen dat ze in een station geslapen hebben? 

Beoordelingen huurders: 

Saskia, Pijnacker 

“Een erg leuk stationnetje waar de ontzettend gastvrije eigenaars ook nog eens voor een heerlijke maaltijd kunnen zorgen. Echt vakantie!” 

Arno, Hulst  

“Dit voormalige stationsgebouw straalt de sfeer uit van rust, romantiek en alle tijd van de wereld.” 

Ron, Woerden 

“Een unieke locatie voor mensen die een vakantie willen zonder toeristische omstandigheden. Landelijk, rustig en vriendelijk. Echt om tot rust te komen!” 

 

Informatie:

– Vanaf € 650,- per week 

– Voor 8 personen 

– Hans en Wendy hebben meegedaan aan ‘Ik vertrek’ 

– Veel authentieke details 

– Groot privé-zwembad 

– Snelcode Micazu.nl: 1450 

– Gemiddeld cijfer 8,5 

– Geen boekingskosten! Je betaalt direct aan de eigenaar

Bekijk hier de advertentie op Micazu.

 

Meer DenD