Dubbelmaatje van tennisster Schuurs stopt om moeder te worden

De Duitse tennisster Anna-Lena Grönefeld moest er lang over nadenken, maar ze heeft nu toch besloten een punt te zetten achter haar carrière. De tweevoudig grandslamwinnares in het dubbelspel is 34 jaar en twijfelde lang of ze nog een jaar zou doorgaan. Grönefeld, die dit jaar een koppel vormde met Demi Schuurs, wil graag moeder worden en legt haar tennisracket daarom nu neer.

“Dit kleine meisje had dromen”, schrijft de Duitse op haar sociale media bij een oude foto, waarop ze als kind met een racket op de baan staat. “De afgelopen achttien jaar was ik in staat om een van die dromen te beleven. Maar nu is het tijd om hopelijk een andere droom te vervullen en dat is een gezin stichten. Ik wil iedereen bedanken die me al die jaren heeft gesteund, in ups en downs.”

Grönefeld boekte individueel één toernooizege, in 2006 in Acapulco. Ze had aanzienlijk meer succes als dubbelspeelster. De Duitse boekte zeventien toernooizeges met een vrouw aan haar zijde en twee met een man. Met Mark Knowles zegevierde ze in 2009 op Wimbledon, vijf jaar later was ze met Jean-Julien Rojer de beste op Roland Garros. Grönefeld stond dit jaar vijf keer in de finale met Schuurs naast zich, maar het Duits/Nederlandse duo stapte steeds als verliezer van de baan. Op de WTA Finals bleven Schuurs en Grönefeld steken in de halve finales.

In oktober al maakte de Limburgse bekend dat ze volgend jaar verder gaat met de 44-jarige Tsjechische Kveta Peschke, omdat Grönefeld twijfelde of ze door zou gaan.

 

BUZZS