Eerste Formule 1-race te volgen tijdens drive-in op Zandvoort

Door:
01-07-2020

De eerste Formule 1-race van het uitgestelde seizoen is zondag voor een paar gelukkigen te volgen op Circuit Zandvoort. Op het circuit, waar in mei eigenlijk voor het eerst in ruim dertig jaar weer Formule 1-wagens zouden scheuren, wordt een zogenoemde drive-inshow georganiseerd. Dat maakte voormalig coureur Robert Doornbos woensdagochtend bekend in de 538 Ochtendshow.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Op het circuit is voor een enorm podium met groot scherm ruimte voor vijftig auto’s van waaruit honderd mensen de Grand Prix van Oostenrijk live kunnen volgen. Nooit eerder werd er een drive-in georganiseerd op een Formule 1-circuit.

Doornbos noemt het initiatief “uniek en een absolute wereldprimeur”. De oud-coureur zei het extra mooi te vinden dat de organisatie extra aandacht heeft voor medisch personeel. Een groot deel van de toegangskaarten gaat namelijk naar ziekenhuismedewerkers. Veertig verpleegkundigen en artsen die de afgelopen maanden hun handen vol hebben gehad aan de coronacrisis mogen, mits ze racefan zijn, van de ‘frontlinie naar pole position’. “We hebben veel aan hen te danken en willen met dit kleine gebaar graag iets terugdoen voor al het harde werk op de ic”, zegt Hans Erik Tuijt van Heineken, dat de drive-in organiseert. “Puur als bedankje en hart onder de riem voor deze helden die in de frontlinie staan.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD