Emile Bode neemt het ervan

vignet Emile Bode
Door: DitjesDatjes
26-08-2017

,,De kranten kopten deze week dat je van stilzitten ziek wordt. Als ik minimaal 150 minuten per week fiets of wandel, ben ik al goed bezig, beweert de Gezondheidsraad. Nou, dat halen mijn vrouw en ik moeiteloos. Sterker nog: wij zijn topsporters maar daar merken we niets van. Zo hebben we deze week in drie dagen tijd zeker 600 minuten gefietst en minstens 15 kilometer gewandeld. Ik heb ook nog uren in de tuin gewerkt. Een zwaar werk, want in mijn armen ben ik niet echt sterk en dan gaat spitten niet vanzelf.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Water is voor goudvissen

,,Wij zien fietsen op e-bikes (wel in de lage stand) niet als een inspanning, maar als ontspanning. We vallen ook geen gram af. Andere fietsers vallen wel af, want zij nemen gezonde broodjes mee voor de picknick en drinken onderweg de hele tijd water. Wij zijn geen broodmeenemers en vinden water iets voor goudvissen. Tijdens onze inspanning zoeken we altijd naar een uitspanning. Afgelopen dinsdag parkeerden wij de auto in Rhenen en fietsten met de Fietsknoop-app op onze smartphone via Veenendaal naar Ede. Door mijn fout reden we langs het bedrijventerrein van Ede en ik kan u verzekeren: daar lijkt geen einde aan te komen. Maar de in bloei staande Ginkelse heide maakte alles goed. Bij een schaapskudde was er zelfs sprake van een heuse bejaarden-fiets-file.”

Een biertje om het af te leren

,,Na 40 kilometer stopten we bij restaurant Campman op de grens van Renkum en Wageningen. Een begrip in de wijde omgeving. Op het prachtige terras zaten vrijwel alleen maar 60plussers. De helft zat al aan de wijn. Mijn vrouw en ik bestelden een goudgele rakker want die smaakt zo lekker na een fietstocht.  Daarna een soepje en een broodje. Ik koos voor de huisgemaakte bal gehakt, mijn vrouw voor de veel gezondere geitenkaas. Nog een biertje om het af te leren en daarna nog tien kilometer naar de auto fietsen. We hadden de panda’s kunnen bezoeken in de dierentuin op de Grebbeberg in Rhenen, maar wij hebben niets met panda’s noch met bamboe.
Tegen vijven waren we thuis waar we onze sportieve dag bekroonden met een glaasje witte wijn. Inderdaad: weer geen gram afgevallen.”

 

Meer DenD