Emile heeft stof genoeg

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Nu ik al vijf jaar vanuit huis werk, zien en horen mijn vrouw en ik elkaar meer dan ooit. En als ik in mijn werkkamer verhalen schrijf, hoor ik om de dag de stofzuiger.  

Ik heb al vaak tegen mijn eega gezegd waarom zij zo vaak stofzuigt. Het antwoord ligt voor de hand: de twee honden Stoffer & Blik en pluizige kater Kobus. Daarnaast een open haard die veel stof veroorzaakt en toch wel vaak visite over de vloer.   

Wij hebben een groot huis en bijgebouwen en een stuk of vijf (oude) stofzuigers in gebruik. De beste is voor beneden met daarnaast een oplaadbare steelstofzuiger. Dan staat er eentje boven die minder wordt gebruikt want daar zijn de logeerkamers. 

In de schuur staat ook een oude, aftandse stofzuiger en in het gastenverblijf een vijfde. Ik zuig de schuur, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik vaker met de bladblazer het stof naar buiten blaas. Niet aan mijn vrouw vertellen.  

Het belang van stofzuigen is groot, dus mijn vrouw heeft gelijk. Stof zie je pas als het zich groepeert tot stofwolken. Til de lattenbodem in de slaapkamer maar eens omhoog. 

Een stofvrij huis oogt lekker schoon en fris, maar er zijn meer redenen om vaak genoeg de stofzuiger erbij te pakken. De gezondheid speelt daarbij een belangrijke rol. 

Huisstofmijten nestelen zich bijvoorbeeld graag in een hoopje stof en heel wat mensen zijn daar zeer allergisch voor. Het zou verstandig zijn om geen tapijt te nemen want dat is echt een ontmoetingsplaats voor stof. 

Je moet minstens 1 keer met week stofzuigen. De frequentie kan opgeschaald worden met huisdieren, jonge (kruipende) kinderen en huisgenoten met last van allergieën. Dan is om de dag stofzuigen niet overbodig.  

Het is opvallend dat wij nog geen robotstofzuiger hebben. Ik heb ze wel getest en er zijn heel goede bij en betaalbaar. Zelf gaat mijn voorkeur uit naar de oplaadbare en zakloze steelstofzuiger van Bosch die wij al een jaar of zes hebben.  

Als ik vrijgezel was, kwam er nooit iets anders in huis want je kunt er bijna een kwartier mee stofzuigen voordat ie leeg is. Nou, dan is Emiletje allang klaar.   

De nieuwe Bosch steelstofzuiger werd in november door de Consumentenbond opnieuw als beste getest. De gewone Miele Black Diamond Ecoline ook. Dat vond mijn vrouw leuk. We hebben namelijk vijf Miele stofzuigers.  

Emile Bode

Tags

EMILE BODE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie