Emile op zoek naar plaaggeesten

Emile Bode
Door: Ditjes en Datjes
14-03-2021

Ongedierte wil je niet in je huis aantreffen. Er zijn plaaggeesten die jouw leven kunnen versjteren.  Op internet vindt u allerlei tips zoals het gebruik van etherische oliën, een doorgesneden sinaasappel of verdunde pepermuntolie: de duvel en zijn ouwe moer om de insecten te verjagen.   

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Ik heb al die trucjes geprobeerd en het resultaat is broodmager. 

Wij hebben een groot huis en een joekel van een tuin en op dit moment drie honden en een kater en toch relatief weinig last van ongedierte. Hoe komt dat? Misschien wel door de Tien van Bode om het ongedierte buitenshuis te houden.  

  1. Houd het huis schoon. Stofzuig wat vaker en maak de stofzak vaker leeg en het filter vaker schoon. 
  1. Vooral de keuken netjes houden. Rottend fruit trekt fruitvliegjes aan, zoete alcoholische drank ook. 
  1. Wij hebben overal goede horren laten plaatsen. Dat is een wonderinvestering om allerlei ongedierte buitenshuis te houden en toch de ramen open te zetten en te luchten.  
  1. Maak zoveel mogelijk kieren en gaatjes dicht. Volg de looproute van mieren binnenshuis en maak de gaatjes dicht en plaats een mierenlokdoosje. 
  1. Ik maak heel kleine gaatjes dicht met transparante super glue. Dat zijn heel kleine tubes.  
  1. Een wespennest in de buitenmuur moet eigenlijk vernietigd worden door een professionele bestrijder maar dat kost  al gauw 75 euro. Wij hebben al drie keer een nest in de tuin en onder de rieten kap ongemoeid gelaten omdat we daar niet hoefde te zijn. In de winter vertrokken de wespen.  
  1. Vlooien worden vaak veroorzaakt door huisdieren. Om vlooieneitjes kwijt te raken moet je de woning eigenlijk elke dag zuigen, vooral op plekken waar de hond of kat graag ligt. Kam de hond buiten met een vlooienkam. Geef de huisdieren met enige regelmaat een speciaal tabletje of druppels die vlooien en teken voorkomen. 
  1. In de lente en zomer staat bij ons de voordeur meestal open. Een speciaal gordijn houdt de meeste vliegen buiten. Ik heb een haat-liefdeverhouding met dat gordijn want het is lastig om dan met drankjes en eten naar buiten te lopen. 
  1. De ouderwetse vliegenmepper vinden wij nog steeds het makkelijkste executiemiddel.  
  1.  Vaste vloerbedekking is misschien mooi maar trekt ook veel ongedierte aan.  

Meer DenD