Engelse voetbalbond beboet Mina voor adverteren gokbedrijf

De Engelse voetbalbond FA heeft de Colombiaanse verdediger Yerry Mina op de vingers getikt. Mina figureerde enkele maanden geleden in een reclame voor een gokbedrijf en dat is verboden in Engeland. De Colombiaan kreeg een waarschuwing en een boete van 10.000 pond, omgerekend ruim 11.000 euro.

Al het geld dat Mina heeft gekregen om reclame te maken, doneert de Colombiaan aan zijn eigen foundation. Mina richtte die organisatie in 2016 op om achterstandskinderen in Colombia te helpen. De 24-jarige verdediger heeft excuses aangeboden aan de FA. Hij was naar eigen zeggen niet op de hoogte van de regels wat betreft gokken in Engeland. Voor iedereen die actief is in de Engelse voetbalwereld, is het streng verboden om geld in te zitten op voetbalwedstrijden.

FC Barcelona nam de lange Colombiaan begin 2018 over van Palmeiras. Hij wist in Camp Nou echter niet echt door te breken en verhuisde een half jaar later al weer naar Everton. Mina maakte op het WK van vorig jaar in Rusland drie doelpunten, allemaal met het hoofd.

 

BUZZS