‘Engelse voetbalbond wil koppen voor kinderen verbieden’

Door:
24-02-2020

De Engelse voetbalbond FA wil niet meer dat kinderen bij het voetballen koppen. Met het invoeren van die maatregel zou de kans op hersenletsel moeten afnemen. Ook de Schotse bond zou een kopverbod voor kinderen overwegen, schrijft The Telegraph maandag.

Uit een onderzoek van vorig jaar, dat werd uitgevoerd op verzoek van de FA en spelersvakbond PFA, bleek dat voetballers een veel grotere kans hebben op hersenletsel. Ook de kans op alzheimer en dementie zou groter zijn. Een oorzaak leverde dat in het onderzoek niet op, maar het vaak koppen van de bal lijkt een van de oorzaken te zijn.

“Het is absoluut noodzakelijk dat we nu alles in het voetbal doen om te begrijpen wat de redenen voor dit verhoogde risico zijn en ook moeten we kijken wat we kunnen doen toekomstige generaties voetballers beter te beschermen”, zegt Charlotte Cowie, hoofdarts van de FA.

Bij de eerstkomende vergadering van de internationale spelregelcommissie IFAB, komend weekeinde, staat het onderwerp koppen ook op de agenda.

 

BUZZS

 

 

TAGS

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen