Entertainment-expert Jos la Grande: ‘Eva prikte luchtballon van Nick en Simon lek’

Nick en Simon uit elkaar column
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De luchtballon in de Jinek-goed-nieuws-show van het duo Nick en vooral Simon werd vakkundig lek geprikt door de vrouw die er het dichtste bij zat. Eva Jinek had namelijk feilloos door dat de lichaamstaal van Schilder en Keizer iets anders zei dan de diarree van loze woorden van de twee Volendamse zangers.

Haar vraag of de twee ruzie hadden, was misschien verkeerd gesteld. Maar dat de twee balen van elkaar, misschien zelfs walgen, zoals een echtpaar dat jarenlang op elkaar is uitgekeken en met de Birkenstocks aan hun voeten aan de uiteinden van hun bankstel dromen van een nieuwe romance, daar leek het heel erg op.

Het is hun goed recht om er na de explosie van evergreens en een duoschap dat maar liefst zestien jaar zou duren een punt achter te zetten. Het live opgevoerde toneelstuk bij Jinek was vooral een poging om de zoetzappige illusie van een alles overstijgende vriendschap, tegen het zweverige aan, nog heel even in leven te houden. In ieder geval totdat de lucratieve afscheidsconcerten in april 2023 zijn geweest. Want de tienduizenden fans hebben namelijk geen zin in twee kijvende middertigers.

Zowel Nick als Simon had vooraf moeten inzien dat er behoorlijke schade door dit gesprekje, waarvoor meer dan een miljoen Nederlanders de wandeling naar de slaapkamer uitstelden, zou kunnen ontstaan. 

Want we waren maandagavond getuige van een nieuwe editie van de Titanic, het gigantische cruiseschip dat kapseisde na een onwaarschijnlijke botsing met een ijsrots. 

Nick & Simon mogen we namelijk gerust rekenen tot de meest succesvolle Nederlandse artiesten van de afgelopen 20 jaar. Dat Schilder en Keizer hun gezamenlijke carrières afsluiten is volstrekt legitiem, maar de wijze waarop is op zijn minst ongeloofwaardig. Ze doen zichzelf te kort.

Het zal straks in april ongetwijfeld een groot zangfeest worden. De briljante, mierzoete en soms a capella gezongen liedjes zorgen voor dikke tranen op de wangen van de tienduizenden fans. Ook zij hebben recht op een eerlijk verhaal.

Tags

duoEva JinekNick & SimonNick SchilderSimon Keizer

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie