Erepenning Kerkrade voor Roda-redder Schrouff

Door:
30-10-2019

Frits Schrouff is door de gemeente Kerkrade onderscheiden met de Gouden Erepenning. De 79-jarige ondernemer uit Landgraaf wordt daarmee beloond voor de wijze waarop hij voetbalclub Roda JC de afgelopen jaren heeft behoed voor een faillissement.

Schrouff nam in 2015 het grootste deel van de aandelen over van de club die ook toen dreigde te verdwijnen. Die probeerde hij deze zomer al te verkopen, nadat eerder al een deel (20 procent) door de Rus Aleksei Korotajev was overgenomen. Een deal met de Mexicaanse zakenman Mauricio Garcia de la Vega ging niet door, waarna het einde van de club opnieuw nabij leek.

Maandagavond droeg Schrouff zijn aandelen over aan een groep zakenmensen onder leiding van ‘tapaskoning’ Roland Hogenelst. Daarmee lijkt een nieuwe puntenaftrek omdat de club niet aan de eisen van de licentiecommisie van de KNVB had kunnen voldoen, van de baan. “Ik heb het gedaan voor de mensen in Limburg. Voor al die supporters die altijd trouw naar de club zijn blijven komen. En vanaf nu zit ik weer als supporter op de tribune”, zei Schrouff al tegen De Telegraaf, nog voor dat hij de erepenning kreeg toegewezen.

 

BUZZS

 

 

TAGS

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen