Eva Jinek noemt Angela de Jong ‘Zuur’

Angela de Jong
Door: Eva Steins
25-09-2020

Angela de Jong staat bekend om haar héle scherpe tv-recensies. Dit is ook opgevallen bij Eva Jinek, die zich afvraagt waarom Angela er zo vaak met gestrekt been in gaat. In haar talkshow zet Eva Angela op haar plek en noemt haar zuur: ,,Het was alsof je een kilo citroenen op had.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Column

Angela kan genadeloos zijn in haar tv-column die ze schrijft voor het AD. Ze pakt bekende Nederlanders vaak met harde hand aan. Zo noemde ze het VI-trio ‘De meest hypocriete sterren van Talpa‘, haalde ze keihard uit naar Emma Wortelboer die ze ‘nep en egocentrisch‘ noemde en brandde ze Famke Louise tot op het bot af door te zeggen: ,,De opgespoten lippen van Famke Louise hebben meer inhoud dan haar bovenkamer.

‘Zuur’

Het is duidelijk dat Angela er geen doekjes om windt, maar slaat zij niet een beetje door soms? Dit vraagt Eva Jinek zich af. Angela zat gisteravond bij haar aan tafel en dat leverde wat ongemakkelijke tv op. Eva vraagt Angela waarom ze zo ‘heftig’ van start gegaan is in het nieuwe tv-seizoen:

,,Het was best wel weer een heftige column. Je kwam er niet rustig in na je vakantie” zegt Jinek. Ze noemt Angela ‘zuur’: ,,De afgelopen zomer heb je een break gehad van je column. Het nieuwe tv-seizoen ging van start in september en toen ging je weer recenseren en toen was het een klein beetje alsof je een kilo citroenen op had.”

Angela laat zich niet kennen en vraagt op een cynische wijze verheldering bij Jinek: ,,O ja?”. Eva reageert hierop met: ,,Een klein beetje. Zeg ik dat goed?”

Ruzie

Eva laat het er niet bij zitten en voelt Angela flink aan de tand:

,,Ik vraag het ook – het is een serieuze vraag – want je bent een gezaghebbende recensent en men trekt zich er wat van aan, ze lezen het en praten erover. Het is niet zo dat je mensen met handschoenen aanpakt en soms zitten er zinsnedes in waarvan je denkt: het voelt bijna alsof het op de man af is. Dat het niet alleen over het programma gaat, maar over de personen.”

Angela licht haar harde aanpak toe ,,Ja, maar je wil het wel graag zo duidelijk mogelijk maken voor de lezer en ik schrijf op een manier zoals mensen thuis ook over televisie praten. Ongezouten.”

Carlo Boszhard zit ook aan tafel en wordt zichtbaar ongemakkelijk van de discussie tussen de dames: ,,Hebben ze ruzie of waar gaat dit over?”. Eva laat weten dat dit geen bitchfight betreft ,,Nee hoor, helemaal niet!”.

Meer DenD