Fabio Jakobsen: ,,Artsen hebben mijn leven gered”

Fabio Jakobsen
Door: DitjesenDatjes
18-08-2020

Fabio Jakobsen, de 23-jarige wielrenner die twee weken geleden crashte tijdens de Ronde van Polen, heeft voor het eerst sinds het ongeluk van zich laten horen. Hij bedankt alle artsen en verplegers die hem in het ziekenhuis hebben verzorgd.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Kans op te leven’

„Het is nu twee weken na mijn crash in Polen. De traumadokters en verpleegsters aan de finish in Katowice hebben mijn leven gered, waarvoor ik hen enorm dankbaar ben”, laat Jakobsen weten. De artsen in het St. Barberaziekenhuis in de Poolse plaats Sosnowiec hebben hem vijf uur geopereerd en twee dagen in een kunstmatige coma gehouden. ,,Ze hebben me de kans gegeven om te leven.” De renner laat weten dat hij, eenmaal op de IC, bang was het niet te overleven. ,,Het was een moeilijke, donkere periode.”

Afgelopen woensdag is Jakobsen overgebracht naar het Leids Universitair Medisch Centrum waar hij werd opgenomen op de KNO-afdeling en verder wordt behandeld. Inmiddels is hij weer thuis waar hij herstelt van de verwondingen aan zijn gezicht. ,,Daarnaast moet ik de komende maanden veel rusten vanwege een zware hersenschudding. In de komende weken en maanden zal ik meerdere operaties en behandelingen ondergaan om mijn gezichtsblessures te laten herstellen.”

Fabio laat weten langzaam weer naar de toekomst te kijken.

Meer DenD