FC Barcelona betaalt hoogste gemiddelde jaarloon

Barcelona blijft de hoogste salarissen van alle sportclubs betalen. Dat blijkt uit een onderzoek van Sporting Intelligence.

Het gemiddelde jaarsalaris van Frenkie de Jong en zijn ploeggenoten zou 11,4 miljoen euro bedragen. Topverdiener Lionel Messi zou voor een bruto basisloon van ruim 58 miljoen euro op de loonlijst staan.

Real Madrid zou op de tweede plaats staan, met een gemiddeld loon van 10,4 miljoen euro, gevolgd door Juventus met 9,4 miljoen euro. De top 10 bestaat verder uit de Amerikaanse basketbalclubs Portland Trailblazers, Golden State Warriors, Orlando Magic, Oklahoma City Thunder, Denver Nuggets, Miami Heat en Cleveland Cavaliers.

Van alle profcompetities ligt het gemiddelde loon het hoogst in de NBA, de basketbalcompetitie voor Amerikaanse en Canadese ploegen (3,7 miljoen euro). Het gemiddelde loon van de voetballers in Premier League is voor het eerst hoger dan 3 miljoen euro.

Er staan geen Nederlandse clubs op de ranglijst. Dat komt omdat Sporting Intelligence in het voetbal alleen de vijf grootste competities van Europa heeft onderzocht.

 

BUZZS