Federer heeft nieuwe schoen en mist Wimbledon

Door:
06-07-2020

“Natuurlijk mis ik Wimbledon”, zei Roger Federer maandag bij de presentatie van de eerste sneaker van het Zwitserse merk On die zijn naam draagt. Het Londense grandslamtoernooi werd afgelast vanwege het coronavirus. De Zwitserse tennisser liet zich inmiddels twee keer aan zijn knie opereren en zal dit jaar sowieso niet meer in actie komen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Het is een vreemd jaar geworden. Mijn laatste partij was een demonstratiewedstrijd tegen Rafael Nadal en terwijl ik revalideerde was er het coronavirus, de lockdown, het reisverbod en de afgelasting van de Olympische Spelen en Wimbledon. Er is best veel gebeurd”, keek Federer, die volgende maand 39 wordt, terug.

“Het liefst stond ik nu op het centercourt van Wimbledon”, gaf Federer toe. “Ik ga de komende maanden hard werken om er volgend jaar weer te staan.” De eerste duizend exemplaren van zijn schoen – The Roger – zijn genummerd en worden via loting verkocht. Daarna is het afwachten of de schoen zich ontwikkelt tot een klassieker zoals de Stan Smith (Adidas) of de Jordan (Nike). Federer: “Je weet het niet: het kan snel stoppen of juist een enorme hit worden. Van dat laatste dromen we.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD