Feyenoord eert jarig clubicoon Van Hanegem met retroshirt

Door:
20-02-2020

Willem van Hanegem is op zijn 76e verjaardag op bijzondere wijze gefeliciteerd door Feyenoord. Ter ere van van de geboortedag van ‘De Kromme’ heeft Feyenoord een speciaal retroshirt uitgebracht. Het is het shirt dat de Rotterdamse ploeg droeg in het seizoen 1994-1995 toen Van Hanegem de hoofdtrainer was.

De jarige nam donderdag zelf het eerste exemplaar in ontvangst. Daarbij was ook de huidige assistent-trainer John de Wolf aanwezig. De verdediger was destijds een belangrijke steunpilaar in het elftal van Van Hanegem. Onder anderen Giovanni van Bronckhorst, Henk Fraser, Ulrich van Gobbel, Ruud Heus, Regi Blinker en Mike Obiku waren ook smaakmakers in dat team.

Na zijn actieve voetbalcarrière werkte Van Hanegem eerst als assistent-trainer bij Feyenoord. Van 1992 tot en met 1995 was hij hoofdtrainer in De Kuip. Hij leidde de Rotterdammers naar de landstitel in 1993 en won de jaren erna nog twee keer de KNVB-beker. Hij was ook assistent-bondscoach onder Dick Advocaat tijdens het EK in 2004. Verder coachte hij FC Utrecht, AZ en Sparta.

In totaal speelde Van Hanegem, verdeeld over twee periodes, tien seizoenen voor Feyenoord. Hij won met de Rotterdammers de Europa Cup 1 in 1970, de UEFA Cup in 1974 en drie landskampioenschappen.

 

BUZZS

 

 

TAGS

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen