Feyenoord grijpt naast spits Kokorin

Door:
21-01-2020

Trainer Dick Advocaat kan weer een streep zetten door een potentiële nieuwe spits voor Feyenoord. Aleksandr Kokorin komt niet naar Rotterdam, maar speelt de rest van dit seizoen op huurbasis voor FC Sotsji. De 28-jarige Russische aanvaller moet Sotsji behoeden voor degradatie uit de hoogste klasse in Rusland. De hekkensluiter huurt Kokorin voor de rest van dit seizoen van Zenit Sint-Petersburg.

Advocaat had de spits, die hij als bondscoach van Rusland in 2011 liet debuteren in de nationale ploeg, graag naar Feyenoord gehaald. “Ik vind hem een geweldige speler. Als we die kunnen krijgen, haal ik hem zelf op”, zei de 72-jarige Hagenaar, die wel besefte dat het moeilijk zou worden om Kokorin aan te trekken. De spits kwam in september vrij, nadat hij bijna een jaar in de gevangenis had gezeten vanwege zware geweldpleging. Bij Zenit hoefde Kokorin daarna niet meer te rekenen op speeltijd.

Feyenoord heeft behoefte aan een extra spits naast Nicolai Jørgensen. De 20-jarige Slowaak Robert Bozenik is ook in beeld. Hij lijkt echter naar de Duitse club Hamburger SV te gaan. “Hij twijfelt en daar houd ik niet zo van”, zei Advocaat onlangs over Bozenik.

 

BUZZS

 

 

TAGS

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen