Francis van Broekhuizen: ‘Door corona BN’er geworden’

Door: DitjesDatjes
22-06-2021

Operazangeres Francis van Broekhuizen heeft dankzij corona veel in de picture gestaan. Ze kreeg door de pandemie de tijd om zich meer bezig te houden met zaken buiten het theater, zoals tv-optredens. ,,Ik ben een soort BN’er geworden.”

‘Veel meer in beeld’

Van Broekhuizen was het afgelopen jaar onder meer te zien in De Verraders en ze stond in de finale van de Slimste Mens. Toch had ze ook zorgen. ,,Voor mijn omgeving en familie. Maar ik had eigenlijk ook een heel leuk jaar waarin ik veel nieuwe dingen heb kunnen ondernemen.”

Want zelf heeft ze juist dankzij corona veel in de picture gestaan. ,,Ik ben veel meer in beeld geweest dan normaal”, vertelt de operazangeres aan het ANP. ,,Ik ben een soort BN’er geworden.”

Musicalrol

Na vele rollen in opera’s en inmiddels vele televisieoptredens, heeft Francis een nieuwe uitdaging gekregen: de rol van moeder-overste in de musical The Sound of Music. ,,Het is mijn eerste grote productie in tijden”, vertelt Van Broekhuizen opgetogen. De musical krijgt veel media-aandacht. ,,Dat maakt me wel zenuwachtig. Maar ik heb ontzettend veel zin de voorstelling te laten zien aan het publiek.”

De klassieker gaat op 9 juli in première in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Daarna trekt The Sound of Music door het land langs onder meer Amsterdam, Maastricht, Groningen en Rotterdam. De musical speelt tot en met 13 februari 2022.

BuzzE

Meer DenD