Fred van Leer krabbelt op na burn-out

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Nikola van Krieken

Beetje bij beetje gaat het beter met de (mentale) gezondheid van Fred van Leer, dat vertelt hij in een gesprek met weekendmagazine Mezza. De stylist kampte met een burn-out.

Fred vertelt dat hij na een periode waarin hij zichzelf volledig voorbij liep, nu rust heeft gevonden. Dit komt mede door het feit dat hij nu zijn agenda ‘minder vol te stampt’. Het werken pakt hij sinds kort weer op: zo is hij team captain in het drag-programma Make Up Your Mind en bereidt hij zich voor op een nieuwe Fred & Friends in september. 

Mindere dagen

Ondanks dat er nu een betere balans is, zijn er nog steeds mindere dagen. “Als ik me kut voel, wil ik helemaal niet in het nu leven. Dan wil ik vluchten”, zegt hij. Als hij een slechte dag heeft probeert de presentator daar op zijn manier het beste mee om te gaan. “Dan ga ik gewoon zitten op de bank en laat het gevoel toe”, aldus Van Leer.

Psycholoog

Om te voorkomen dat hij terugvalt in zijn oude gewoonten, spreekt Fred wekelijks met een psycholoog “Hoe dat is? Nou, de ene week, denk ik: dit was helemaal fantastisch. De andere week denk ik: nou vriendin, waarom zit ik hier? En de derde week denk ik: ik bijt je kop eraf. Maar dat is het proces. Dat weet ik ook (..) maar nu, ook door die gesprekken met de psycholoog, voel ik meer rust. Denk ik: dit is gewoon wie ik ben”, zegt hij erover.

Tags

FRED VAN LEERSTYLIST

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck