Gazzetta: Rangnick krijgt de macht bij AC Milan

Door:
07-07-2020

Hoewel club en betrokken coach het nieuws nog niet bevestigen, weet de Gazzetta dello Sport het zeker: Ralf Rangnick wordt de technische baas bij AC Milan. De Italiaanse krant meldt dat Rangnick een contract voor drie jaar is overeengekomen om technisch directeur te worden bij de club uit Milaan. De 62-jarige Rangnick, eerder onder meer coach en technisch directeur bij RB Leipzig, zal daarnaast ook de rol van coach vervullen. Hij neemt het over van Stefano Pioli die met AC Milan aan een opmars bezig is in de Serie A.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De komst van Rangnick, nu nog in dienst als directeur bij de sporttak van Red Bull, wordt al maanden voorspeld en lijkt ten koste te gaan van clubicoon Paolo Maldini, die nu nog technisch directeur is bij de club waar hij als voetballer successen boekte.

Rangnick noemde het bericht bij Sport1 “voorbarig”, terwijl bestuursvoorzitter Ivan Gazidis zei dat er nog geen besluit is genomen. “En dat gaat voor het einde van het seizoen ook niet gebeuren”, aldus Gazidis. De competitie in Italië eindigt pas op 2 augustus. “We steunen Pioli en het team maximaal en hebben in beiden vertrouwen.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD