Geheime zoon Camilla en Charles zet strijd voort: ‘Schreef brief aan Elizabeth’

Geheime zoon Charles geeft strijd niet op
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Een man die beweert de ‘geheime zoon’ van prins Charles en Camilla te zijn, heeft een brief geschreven aan Queen Elizabeth. Al jaren wil hij een DNA-test zodat bewezen kan worden dat hij daadwerkelijk hun zoon is.

Simon Dorante-Day werd geboren op 5 april 1966 in het Verenigd Koninkrijk. Toen hij acht maanden oud was werd hij geadopteerd door een echtpaar genaamd Karin en David Day. Zijn adoptiegrootouders hadden allebei gewerkt voor de Queen en prins Philip.

DNA-test

Zijn grootmoeder vertelde dan ook vaak aan Simon dat hij het kind van Camilla en Charles is. ,,Ze hintte er niet alleen op, ze vertelde het me ronduit”, vertelt hij in gesprek met 7News.

Hij is toen een onderzoek gestart waaruit bleek dat Charles en Camilla voor het eerst een hechte band kregen in 1965. Hij beweert dat Camilla maanden later, in de aanloop van zijn geboorte, voor negen maanden van het Britse podium verdween.

,,Ik onderzoek al mijn juridische wegen om een DNA-test van Charles en Camilla te krijgen, maar ik wil ook een beroep doen op de koningin om me te helpen antwoorden te vinden, om te begrijpen waar ik vandaan kom”, aldus Simon.

‘De Queen kent de waarheid’

En daarom besloot hij een emotionele brief te schrijven aan de Queen. ,,Het is emotioneel om te doen, vooral als je denkt dat dit mijn grootmoeder zou kunnen zijn, en misschien wel de laatste kans die ik heb om met haar te communiceren.”

In de brief wilde hij overbrengen dat hij begreep dat hij is weggegeven en Charles en Camilla daarvoor vergeeft. ,,Maar deze situatie kan niet voortduren omdat het niet alleen mij treft, maar ook mijn vrouw en kinderen. Ik hoop dat het de Queen zal raken om naar voren te komen. Zij kent tenslotte de waarheid.”

Maar een historicus heeft beweerd dat het ziekenhuis waar Dorante-Day werd geboren, zoals vermeld op zijn geboorteakte, geen enkele baby heeft bevallen tijdens het decennium dat hij werd geboren. Verder wordt aangenomen dat de namen die de ouders op zijn geboorteakte vermeldden ‘fictief’ waren.

Tags

CAMILLAGEHEIMONTHULDPRINS CHARLESQUEEN ELIZABETH

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck