Geldkraan bij ADO open nu trainer Groenendijk is opgestapt

Door: DitjesDatjes
04-12-2019

Voetbalclub ADO Den Haag mag in de winterse transferperiode de portemonnee trekken voor versterkingen. Dat heeft de Chinese grootaandeelhouder United Vansen vlak na het ontslag van trainer Alfons Groenendijk laten weten. De trainer wist van niets.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Slechte prestaties

,,Gezien de huidige positie van ADO Den Haag in de Eredivisie en de toekomstplannen die aan ons zijn gepresenteerd, hebben we besloten ADO een helpende hand te bieden en fondsen beschikbaar te stellen voor de aankomende transferperiode, mits dat noodzakelijk is”, luidt de verklaring van de Chinezen dinsdag in Voetbal International.

Afgelopen weekeinde leed de dolende ploeg uit Den Haag alweer de tiende nederlaag van het seizoen (4-0 tegen Heracles Almelo), waardoor ADO op de voorlaatste plaats in de Eredivisie staat. Trainer Alfons Groenendijk stak maandag de hand in eigen boezem en diende zijn ontslag in. De oefenmeester zag zichzelf niet langer als de aangewezen persoon om ADO uit het slop te trekken. Dat lukte hem de vorige drie seizoenen nog wel. Vorig jaar eindigde ADO bijvoorbeeld negende.

Timing

„Ik zag niet in hoe ik het een vierde keer moest redden en dan verdient ADO iemand anders die de club wel in de Eredivisie kan houden. Ik ben eerlijk naar ADO en mezelf geweest”, vertelt Groenendijk in een interview met De Telegraaf.

Het bestuur van de club lijkt een stuk minder eerlijk tegenover de trainer te zijn geweest. Want een dag na het moeilijke besluit van Groenendijk om op te stappen, meldde directeur Mo Hamdi dat er hoogstwaarschijnlijk Chinees geld beschikbaar komt om de boel weer op de rails te krijgen met nieuwe spelers. Of Groenendijk daarvan op de hoogte was toen hij zijn beslissing nam? ,,Helaas niet.”

Zuinig

Dat de geldkraan in Den Haag nu wel wordt opengedraaid is opmerkelijk te noemen. Afgelopen zomer verloor ADO haar beste spelers: clubtopscorer Abdenasser El Khayati, Sheraldo Becker en Wilfried Kanon vertrokken. Daar hield de club aardige geldbedragen aan over, maar die werden niet besteed aan nieuwe voetballers.

United Vansen, de Chinese grootaandeelhouder, zegt nu dat zij best eerder hadden willen investeren, maar dat juist de ADO-directie dat tegenhield. De onrust binnen de club zal de uitdaging niet makkelijker maken om degradatie te voorkomen. De opgestapte Groenendijk houdt toch vertrouwen: „Een frisse wind met een ander gezicht voor de groep kan iets doen met het team.”

Meer DenD