Geluk, wijsheid en steenkolenengels in Wie is de Mol

Wie is de Mol
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Een hoop Chinese gezegden, geluk en wijsheid en tientallen Chinezen die de kandidaten verwelkomden: zo begint Wie is de Mol 2020. Meteen zijn er groene en zwarte vrijstellingen in het spel en lijkt er flink gemold te worden.

Groene en zwarte vrijstellingen

De kandidaten moesten kiezen tussen wijsheid en geluk. Bij beide keuzes kreeg men een papier met Chinese tekens, en vervolgens moesten ze op een enorme muur diezelfde tekens terugvinden. Als dat lukte, openden ze een kistje. De kandidaten de ‘geluk’ kozen vonden daarin een groene vrijstelling, de anderen een zwarte.

Bankbiljetten op telefoons

Tijdens de eerste opdracht moesten de kandidaten op een drukke markt foto’s maken met de telefoon van winkelaars van de bankbiljetten die te zien waren op een tablet. Al die foto’s vormden samen bankbiljetten, met daarop het bedrag wat ze konden winnen. Hoewel er meerdere complete bankbiljetten gevormd waren, was het bedrag in de pot aan het eind maar 150 euro. Waarom? Een aantal mensen, of misschien alleen de Mol, luisterden niet goed naar de uitleg van presentator Rik van der Westerlaken, want iedere telefoon waarmee meer dan één foto is gemaakt telde niet meer mee. Kijkers wisten alleen niet meer welke kandidaat de telefoons met meer foto’s inleverde. Zij lette misschien te veel op het steenkolenengels van een paar deelnemers.

https://twitter.com/BeatrixPrinses/status/1216089405884174336

https://twitter.com/IschaBijl/status/1216089548612165632

Opdracht in trailers

Voor Miljuschka en Nathan ging in de tweede opdracht een droom in vervulling. Ze zaten opgesloten in een trailer vol met grijpautomaten met knuffels erin. Ook de andere kandidaten zaten in duo’s vast in ruimtes, allemaal met een eigen opdracht. Buddy en Anita, Nathan en Miljuschka en het duo Jaike en Johan wisten te ontsnappen, maar de andere kandidaten hebben ervoor gezorgd dat er maar 20 euro met de opdracht werd verdiend.

Storing?!

Dan was er, naast alle acties van kandidaten, nog iets verdachts. Tijdens de opdracht in de trailers haperde door heel Nederland het beeld, en felgekleurde strepen verschenen in beeld. Ging er wat mis op de zender, of was het geen ongelukje?

https://twitter.com/MissxRomy/status/1216091216493805569

De eerste afvaller

Het is de nachtmerrie van veel kandidaten van Wie is de Mol: als eerste afvallen. De eerste afvaller van het twintigste seizoen van Wie is de Mol vatte en sportief op, maar fans van het programma baalden. Anita Witzier, voor een aantal kijkers zelfs de enige echte bekende Nederlander in het programma, zal door hen gemist worden.

 

 

https://twitter.com/Carboetan/status/1216096516991082496

 

 

 

 

Tags

AFVALLERANITA WITZIERBUDDY VEDDERLEONIE TER BRAAKNATHAN RUTJESTINATINA DE BRUINWIDMWIE IS DE MOL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck