Gemeente zegt kampioen Liverpool rondrit toe

Door:
26-06-2020

FC Liverpool zal op een later tijdstip worden geëerd met een rondrit door de stad. Die toezegging deed het gemeentebestuur een dag nadat de ploeg van coach Jürgen Klopp zonder zelf te spelen de Engelse landstitel had veroverd. Net als vorig jaar bij het winnen van de Champions League hoort daar een bustour bij, maar de coronacrisis voorkomt dat vooralsnog.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In de nacht van donderdag op vrijdag vierden duizenden fans de titel al op straat, ondanks de lockdownmaatregelen in Engeland. Maar het echte feest volgt nog. Volgens de krant The Echo wil de gemeente die eerste landstitel in 30 jaar gepast vieren. Maar, zo bevestigde een woordvoerder van de gemeente, dat kan pas als de verspreiding van het coronavirus onder controle is. Deze zomer is uitgesloten en de huldiging met een rondrit zou zelfs pas volgend jaar kunnen plaatsvinden. “Het kan pas als het volledig veilig is”, aldus de woordvoerder.

Burgemeester Joe Anderson, aanhanger van stadgenoot Everton, denkt dat de titel zijn stad ook in economisch opzicht een ‘boost’ kan geven. “De titel veroveren met nog zeven duels te gaan is een ongelooflijke prestatie. Zelfs als Evertonion kan ik de club alleen maar feliciteren. Ze spelen geweldig voetbal.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD