Genee: ‘Er waren al veel langer spanningen’

Wilfred Genee
Door: DitjesenDatjes
26-06-2020

Terwijl Johan Derksen en René van der Gijp woedend zijn op Wilfred Genee, zegt de presentator zelf geen idee te hebben wat hij heeft misdaan. Volgens Genee zijn er vooraf duidelijke afspraken gemaakt over de uitzending van maandag: ,,Ik weet niet waar het mis is gegaan.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Verkeerde grap

,,Ik ben er helemaal klaar mee. Ik ben boos”, liet Wilfred Genee weten tijdens de radio-uitzending van Veronica Inside. De afgelopen dagen hebben vooral Johan Derksen en René van der Gijp hun zegje in de media gedaan, maar Genee laat het er niet langer bij zitten. Hij vertelde dat het al langer niet boterde achter de schermen van het programma. ,,Er waren spanningen over een eventueel dagelijkse versie van ons programma. Daar waren we het niet allemaal over eens. Dat zorgde ervoor dat we onderling geen goede verstandhouding meer hadden. Zelfs dusdanig slecht dat we maandag al bijna niet meer met elkaar spraken.”

Het escaleerde na de aflevering van maandagavond. Vorige week maakte Derksen een (zo geeft hij toe) verkeerde grap over rapper Akwasi die tot verontwaardiging leidde. De drie mannen zouden, volgens Genee, samen hebben overlegd om maandag een uitzending te maken over racisme en gasten uit te nodigen. ,,Ik weet niet wat er in de laatste vier uur voor de uitzending gebeurd is, maar klaarblijkelijk ging daar iets mis.” Opeens zou Derksen niet meer aan tafel willen zitten. ,,Het escaleerde stevig.”

Media opzoeken

Volgens Genee maakten ze na de uitzending de afspraak om alles even te laten bezinken, en niet meteen de media op te zoeken. Daar hielden Van der Gijp en Derksen zich niet aan. Genee wil zich niet uitspreken of hij denkt dat het programma na de zomer terugkeert. 

Meer DenD