Genezen Charles spreekt Britten toe in video

Door: Tanja Brouwer
01-04-2020

Prins Charles was het eerste lid van het koningshuis dat positief getest werd op corona. Hoewel de zeventiger geen klachten meer heeft, blijft voorlopig in quarantaine zitten samen met zijn vrouw Camilla.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Aan de andere kant’

In een videoboodschap spreekt hij de Britten toe en vertelt hij over het virus. ,,Ik heb onlangs het proces doorlopen van het oplopen van het coronavirus, gelukkig alleen met milde symptomen. Ik bevind me nu aan de andere kant van de ziekte, maar neem nog net zoveel afstand van anderen en zit in quarantaine.”

Charles laat in de video ook weten dat hij inziet dat veel Britten een moeilijke tijd doormaken. ,,Zoals we nu allemaal leren, is het een gekke en frustrerende ervaring als de aanwezigheid van familie en vrienden niet meer mogelijk is en de normale structuur van het leven plotseling weg is. In zo’n onvoorspelbare en angstige tijd in ons leven denken mijn vrouw en ik vooral aan diegenen die een geliefde zijn verloren in deze moeilijke en abnormale omstandigheden, en aan diegenen die te maken hebben met ziektes, isolatie en eenzaamheid.”

Ondanks alle ellende van afgelopen tijd, ziet prins Charles ook wat voor mooie dingen er ontstaan door mensen die zich extra inzetten deze periode. Hij benoemt buren die elkaar helpen en bedankt voor zorgmedewerkers.

Meer DenD