Geniet van de natuur en luxe in Oostenrijk

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De natuur heeft een positieve werking op de mens. Oostenrijk is dé ideale vakantiebestemming, ook voor kinderen. Van ruige bergen en glooiende heuvels tot rivieren en bergmeren; de natuur is veelzijdig en rustgevend. 

Delen van de Oostenrijkse natuur zijn beschermde nationale- en natuurparken zoals de Weissensee in Karinthië of het natuurpark Zillertaler Alpen. Aanwezige rangers, biologen en wandelgidsen nemen u graag mee op pad om de flora en fauna te ontdekken. Het lijkt het net of u zich in een natuurdocumentaire bevindt. 

Qua activiteiten hoeft niemand zich te vervelen. Maak mooie wandelingen of geniet van een meerdaagse berghuttentocht. Per fiets zoekt u de uitdaging op de vele mountainbikeroutes in de bergen.   

Zoutmijn voor de kinderen

Nog een voordeel: gezinnen met kinderen zijn bijzonder welkom in het gastvrije land. Zo zijn er in veel gebieden prachtige speeltuinen bovenop de bergen en organiseren hotels en parken leuke kinderprogramma’s. In Salzburgerland werd vroeger zout gewonnen. En een bezoekje aan één van de zoutmijnen is een must voor kinderen. Rijd in een ondergronds treintje, glijd via een houten glijbaan naar de andere niveau’s en zie hoe de mijnwerkers leefden Heel interessant, maar vooral leuk! 

Donzige dekbedden

Als je een Nederlander vraagt waarom hij voor Oostenrijk kiest, is de kans groot hij voor ‘Gemütlichkeit’ gaat. Het is een verzamelnaam voor gezelligheid en comfort. Dat proef je niet alleen in talrijke chalets en hotels, in gezellige berghutten maar ook in het gezelschap van locals 

Pittoreske hotels en pensions, vaak nog gerund door families, onthalen u met knusse kamers en die typische donzige dekbedden. Eigenaren staan voor u klaar en hebben de beste tips voor de omgeving zodat u optimaal van de vakantie kunt genieten. 

Onderdompelen in luxe

Wilt u liever ontspannen en heeft u eerder behoefte aan een retraite dan een berg belklimmen? Je laten onderdompelen in alle luxe en weelde kan ook in Oostenrijk. Genieten van een onbetaalbaar uitzicht tussen alle massages en spa-sessies door kan bijvoorbeeld bij het fameuze hotel Post in Lermoos. Het is een van de zogeheten Alpine Luxury Hotels en een bijzondere plek om te verpozen. Wie toch even iets wil ondernemen kan er vlak in de buurt hiken, mountainbiken of picknicken. Tip: neem ook de kabelbaan naar de Zugspitze. Op de top van deze 2962 meter hoge berg heb je, als het weer een beetje meezit, een fenomenaal uitzicht over vier landen!  

Meer informatie: www.austria.info 

Tags

OOSTENRIJKREIZEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck