Geweldig nieuws voor Thierry Baudet: ‘Ik word vader!’

Thierry wordt vader
Door: Charlotte Wijnen
18-05-2022

Thierry Baudet en zijn grote liefde Davide Heijmans trouwden pas een halfjaar geleden, maar zijn nu al toe aan de volgende stap. Het stel deelt geweldig nieuws: Davide is in verwachting van hun eerste kindje. ,,Het is een jongetje!”

Thierry en Davide zijn pas een halfjaar getrouwd, maar krijgen binnenkort gezinsuitbreiding. ,,Ik ben 23 weken zwanger”, onthult Davide in weekblad Weekend. ,,We hebben iets langer gewacht met het vertellen aan de buitenwereld en dat vind ik eigenlijk wel fijn.”

Naam blijft nog geheim

Ook het geslacht van het kindje is bekend. ,,Het wordt een jongetje!”, laat het stel enthousiast weten. ,,We hebben nog geen naam, maar we hebben wel besloten om die geheim te houden.”

Thierry en Davide kunnen niet wachten tot hun eerste kindje geboren wordt. Ook hun omgeving reageerde dolenthousiast op het nieuws. ,,Mijn ouders waren heel blij”, vertelt Davide. En ook de ouders van Thierry zijn erg betrokken. ,,Ze zijn vast dagen aan het reserveren waarop ze willen oppassen.”

‘Ik denk niet aan stoppen’

De baby gaat ongetwijfeld voor een hoop verandering zorgen, maar Thierry is in ieder geval niet van plan om een stapje terug te doen in de politiek. ,,Ik denk niet aan stoppen. Ik voel me nu juist nog meer gedreven om Nederland beter te maken, voor die kleine. Davide en ik zullen onderling afspreken hoe we het doen.”

Wel wil hij ervoor zorgen dat hij in de avonden en de weekenden thuis is om er echt voor zijn kind te zijn. Een vader als Alexander Pechtold, die zijn kinderen amper zag en vervolgens scheidde, wil hij in ieder geval niet worden. ,,Toen vroegen ze hem: ‘Was dat het waard?’ En toen zei hij nee. Echt zielig”, aldus Thierry. ,,Die man was altijd aan het werk. Dat is niet hoe ik wil leven.”

Nog één wens voordat de baby komt

Voordat de baby komt, heeft het stel nog één wens: verhuizen naar een grotere woning in een andere omgeving. ,,Ik zou heel graag in de natuur willen wonen”, aldus Davide. Maar Thierry denkt dat ze de komende jaren nog wel in Amsterdam blijven.

Meer DenD