Gordon wil dat overvaller niet vervolgd wordt: ‘Enorme act’

Overvaller Gordon niet vervolgd
Door: Charlotte Wijnen
01-02-2022

De zaak tegen een 24-jarige man, die verdacht werd van de gewelddadige overval op Gordon, wordt geseponeerd. De seponering is tot stand gekomen nadat de twee het uit hebben gepraat, maar daarmee wekt Gordon flink wat argwaan. ,,Het is een zaak die vanaf het begin al raar was.”

In september 2020 werd Gordon bruut beroofd in zijn woning in Amsterdam-Zuid. Er ontstonden al snel geruchten omdat er wat haken en ogen aan zijn verhaal zaten, en nu wil Gordon dat zijn overvaller niet vervolgd wordt. Was het dan toch geen overval, maar een uit de hand gelopen date zoals de geruchten destijds al de ronde deden?

‘Absolute onzin’

,,Ik ben geslagen, geschopt, vernederd en ze dreigden me dood te steken”, zei Gordon destijds. Maar met zijn verhaal wekte hij direct argwaan op. Niemand wilde zeggen hoe de overvallers bij Gordon naar binnen waren gekomen en daarbij rende hij na de overval naakt de straat op.

Al snel ging het verhaal rond dat het niet om een overval ging, maar over een uit de hand gelopen date. John van den Heuvel ontkrachtte destijds die geruchten. ,,Dat is absolute onzin”, zei hij. Gordon zelf wilde niet ingaan op de roddels.

Gordon wil overvaller niet voor de rechter

Maar nu heeft het Openbaar Ministerie de zaak tegen de 24-jarige verdachte geseponeerd. Tegen RTL Boulevard legt Gordon uit waarom. ,,Inmiddels woon ik in Dubai, waar ik mij veilig voel en verder wil gaan met mijn leven. Mijn wens is om deze zaak achter mij te laten. Ik wil er niet meer mee worden geconfronteerd of in een strafzaak worden betrokken”, aldus Gordon.

Vreemd, zo vinden velen. ,,Als je zegt dat je je hier niet meer veilig voelt, dan zou je juist zeggen: aanpakken die handel”, zegt Eddy Zoëy in RTL Boulevard. Ook advocate Clarice Stenger zegt verbaasd te zijn. Vanwege het geweld dat volgens Gordon is toegepast, vindt ze het niet een sepotwaardig feit. ,,Maar ik ken natuurlijk het dossier niet”, zegt ze in RTL Boulevard.

‘Een enorme act van gemaakt’

Ook Evert Santegoeds vindt het een rare wending in de zaak. ,,Hij heeft een mes op zijn keel gehad, hij is naakt op straat gegooid, hij is bedreigd, mishandeld en dan zeg je een jaar later: zand erover?”, zegt hij verbaasd in Shownieuws. ,,Het is een zaak die vanaf het begin al raar was.”

Albert Verlinde is het daarmee eens. ,,Er is een enorme act van gemaakt. Ook met John van den Heuvel die zich ermee ging bemoeien. Het was een groot ding. Ik snap Evert dat je denkt: hoe kan het dan eindigen dat je bij elkaar zit en zegt: ‘Niet meer doen, hè?’”

Meer DenD